Еврозоната е като боксов турнир. Да вкарате страна, която не

...
Еврозоната е като боксов турнир. Да вкарате страна, която не
Коментари Харесай

Ще бъдем ли ощетени от приемането на еврото

Еврозоната е като боксов шампионат. Да вкарате страна, която не е подготвена, нито покрива критериите, това е все едно да вкарате човек, който се е занимавал с шах в тежък боксов турнир. Влизането ни в еврозоната ще ни ощети. Ще би трябвало да плащаме всяка пара, която се събира за спасяването на някоя страна членка. Това разяснява пред NOVANEWS доц. Григор Сарийски, икономист от Българска академия на науките.

По думите му е необходим референдум за влизане в еврозоната.

Как ще се отрази повишаването на $ на приходите ни

" 4/5 не желаят приемане на еврото. Банките ще стартират да начисляват такси за добър ден и сбогом, с цел да не печелят по-малко ", уточни той. 

Според Румен Гълъбинов макар войната в Украйна Европейски Съюз се консолидира.

 istock istock
" Еврозоната е в центъра на евроинтеграцията. С толеранс Европейски Съюз и ЕЦБ позволиха Хърватия в нея. Ако желаеме да продължим да се интегрираме, пътят е еврозоната и Шенген. Ние сме възнамерявали процеса за влизане и приемане на еврото, не би трябвало да се отклоняваме от този път. ЕЦБ се грижи за здравето на всяка една банка от страните членки и подсигурява спестяванията и вложенията. Брутният вътрешен продукт на всички членки на Европейски Съюз е по-висок в сравнение с в България, а инфлацията - по-ниска ", акцентира той. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР