Еврото - втората световна валута, съперник на долара и може

...
Еврото - втората световна валута, съперник на долара и може
Коментари Харесай

Мисията на САЩ е изпълена - еврото рухна до исторически минимум

Еврото - втората международна валута, противник на $ и може би главното достижение на Европейския съюз в региона на стопанската система - претърпява сложни времена. За всичко са отговорни антируските наказания, които предизвикаха енергийната рецесия в Европейски Съюз, оповестява кореспондентът на REGNUM.

След въвеждането на рестриктивните мерки съветската валута трябваше да се срине до прословутите 200 рубли за $, само че войната е непредсказуемо нещо, даже и да е икономическа. Спирането на Северен поток 1 при започване на септември за неустановен интервал дефинитивно осакати валутата на Европейски Съюз, вследствие на което еврото се срина до историческо дъно.



Рубли и евро, Иван Шилов, Регнум

През миналата седмица еврото падна до 0,9877 $ в търговията, достигайки равнището от 2002 година След това валутата се върна малко обратно. Според Milano Finanza обаче еврото е изгубило към 8% от цената си през последните три месеца.

Историческият връх беше доближат единствено няколко дни преди Европейската централна банка да разгласи ново нарастване на лихвените проценти за битка с инфлацията. На 8 септември ЕЦБ увеличи лихвите с 0,75 процентни пункта за първи път в историята.

Въпреки това западните анализатори са скептични по отношение на способността на финансовите управляващи на Европейски Съюз да лимитират инфлацията. Според Майкъл Кейхил от Goldman Sachs еврото ще падне още по-ниско в близко бъдеще - до $0,97 и ще остане на това равнище няколко месеца.

Европейският комисар по стопанската система Паоло Джентилони се опита да успокои наблюдаващите, като сподели, че доларът се ускорява по отношение на всички валути, освен по отношение на еврото (като не помни за съветската рубла). Негови сънародници в обществените мрежи разкритикуваха длъжностното лице, отбелязвайки, че това е задачата на Вашингтон.



Долар и Евро, Дария Антонова, Регнум

„ Мисията на Съединени американски щати е изпълнена “, разяснява Франческо М.

„ Харакирито на Европа, по заповед на Съединените щати, дава плодове - съвсем колапс на стопанската система, рекордна инфлация, дефицит на първични материали. Войната, която Америка ни наложи, беше проведена, с цел да срине европейската стопанска система и да направи Европейски Съюз по-покорен “, споделя Антонио Ф.

" Играта свърши. " Красива " работа на европейските политици. Доларът ще стане още по-силен, тъй като купуваме ултра безценен газ от Съединени американски щати “, написа Лука С.

„ Това, към което американците са се стремили толкоз дълго, е реализирано! Упадъкът на Европа “, добави Марко Ф.

„ Драги е най-хубавият икономист и банкер в света. Доларума от света на финансите “, присмива се Джузепе С. К., пренаписвайки името на вратаря на италианския футболен тим Джанлуиджи Донарума.

„ Вашингтон реализира задачата си да спре немския мотор и да сложи Европейски Съюз на колене “, споделя Хелена Дж.

„ Русия продава газ на закрепени цени на Китай и Индия, Европа купува американски газ на фондовата борса (който продължава да нараства заради обстоятелството, че доларът укрепва). Наистина, Европа е пиле, което би трябвало да бъде оскубано “, споделя Джузепе Ф.



Европейската централна банка, (cc) Kiefer

Някои коментатори обаче се радват на рухването на еврото, наричайки го исторически късмет да се върнат към личната си валута.

„ Надявам се, че в този момент всяка европейска страна ще се върне към личната си валута. Еврото беше злополука за нас “, сподели Марио Л.

„ Да се надяваме, че еврото, ЕЦБ и Европейски Съюз ще рухнат и ще се върнем към положителната остаряла лира “, надява се Пиетро А.

„ Парадоксът на западната агитация е, че Газпром е именуван обезсърчителен снабдител от самите гении, които не спят нощем, измисляйки нови наказания. Това е единствено резултат от тяхната политика “, заключи Джан Никола С.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР