Еврото в петък достигна максималната си стойност спрямо долара от

...
Еврото в петък достигна максималната си стойност спрямо долара от
Коментари Харесай

Щатският долар се обезцени спрямо еврото

Еврото в петък доближи оптималната си стойност по отношение на $ от две и половина години насам.

В четвъртък ръководителят на Европейската централна банка Марио Драги сподели, че регулаторът може да одобри решение за поправяне на програмата за изкупуване на активи през октомври . Тези думи бяха задоволителен мотив за оптимизъм на валутния пазар във връзка с общата валута в краткосрочна вероятност, отбелязва Reuters, представен от Money.bg.

Днес сутринта еврото се повиши с 0,48 % до $1,2080, по-рано достигайки равнището $1,2090, което е пиков курс от януари 2015 година. От началото на седмицата европейската валута е поскъпнала по отношение на американската с 1,7 %.

Валутни анализатори означават като причина за покачването на еврото, и то макар останалата прекомерно мека парична политика на ЕЦБ и падащите немски облигации, общата уязвимост на $.

Спрямо английския фунт стерлинг еврото нараства с 0,25 % до 92,00 пенса, а като цяло за седмицата общата валута е поскъпнала по отношение на паунда с 0,4 %.

Доларът поевтинява с 0,2 % по отношение на японската валута до 108,235 йени.

Швейцарският франк нараства по отношение на $ с 0,5 % до 0,9458.

Индексът на $, който отразява динамичността на американската валута във връзка с кошница от 6 съществени международни валути , спада през днешния ден с 0,65 % до 91,073 пункта, което е най-слабото негово значение от 2015 година насам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР