Еврото успя да възстанови част от загубите си през втората

...
Еврото успя да възстанови част от загубите си през втората
Коментари Харесай

Плах опит за възстановяване на еврото

Еврото съумя да възвърне част от загубите си през втората половина на седмицата, само че остава под нивото, където се намираше преди началото на турската валутна рецесия. Единната валута се търгуваше на равнището от 1.1415 $ в края на европейската сесия в петък. Два дни преди този момент котировките доближиха 1.13 EUR/USD. Курсът се върна там, където завърши седмица по-рано след изказването на президента Ердоган и ожесточаването на митата от страна на Съединени американски щати към турския експорт на стомана.

Ръстът на еврото регистрира и възобновяване на турската лира след оповестените вложения от Катар за 15 милиарда $ и обещанията на финансовия министър на Турция за промени в бюджета. Причината за повишаването на валутата, обаче, се дължи повече на рестрикциите на централната банка, които ограничиха благоприятни условия за финансиране на продажбите й. Тези ограничения не са задоволителни, с цел да отстранен рисковете пред Турция. Германия, да вземем за пример, разгласи нуждата от отпущането на незабавна помощ за Турция от МВФ, което би трябвало да подкрепи платежоспособността на турските банки и компании.

Поскъпването на еврото последва възобновяване на валутите на разрастващите се пазари, само че имаше и причина за уязвимост на $. Икономическите вести за Съединени американски щати демонстрираха ненадейно изстудяване на строителството и много по-слаб брой на новите жилища по отношение на прогнозите. Индустрията също разочарова вложителите с по-нисък напредък от упованията, само че отрицателните резултати от комерсиалната война на Тръмп се видяха единствено в износа на зърнени храни. Еврото би трябвало още веднъж да се върне над 1.1520 $ преди да се приказва за превръщане на посоката на придвижване. Европейската валути загуби над 10 цента за половин година и това не е по никакъв начин малко, като сигурно ще повлияе на желанията на Тръмп да усъвършенства външната търговия на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР