Еврото се срина под 99 щатски цента за първи път

...
Еврото се срина под 99 щатски цента за първи път
Коментари Харесай

Еврото се срина до 20 годишно дъно

Еврото се срина под 99 щатски цента за първи път от 20 години насам. Отслабването на единната европейска валута идва поради опасенията на вложителите, свързани с газовата осигуреност на страните.

Към 05:45 ч. по Гринуич (08:45 ч. бълг. вр.) в понеделник сутринта единната европейска валута поевтиня с 0,71 на 100 до 0,9883 $ – най-ниското равнище от декември 2002 година Еврото отслабва по отношение на $ от началото на годината.

Руският колос „ Газпром “ разгласи в петък, че газопроводът „ Северен поток “, който трябваше да проработи още веднъж в събота след профилактика, в последна сметка ще бъде изцяло спрян за ремонт на турбина.

От техническа позиция прекъсването се прави оценка като безпричинно от производителя на турбини „ Сименс енерджи “ (Siemens Energy).

След като на 26 август се приближи до историческия си връх от 345 евро за мегаватчас, открит през март, при започване на войната в Украйна, цената на европейския природен газ спадна с над една трета предходната седмица, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР