Еврото приключи седмицата без промяна на равнището от 1.1640 долара,

...
Еврото приключи седмицата без промяна на равнището от 1.1640 долара,
Коментари Харесай

Търговската война спря ръста на еврото

Еврото завърши седмицата без смяна на нивото от 1.1640 $, само че не съумя да преодолее първото съществено затруднение, откогато стартира да се повишава в средата на август. Ръстът на единната валута за последните две седмици и половина е значителен, само че към този момент не съумява да се развие в по-дългосрочно повишаване.

Причината би трябвало да се търси в нежеланието на централните банкери в Съединени американски щати да трансформират курса на покачване на лихвите. Те не отхвърлят такава възможна смяна в политиката си, само че с толкоз ниска безработица и растяща инфлация е малко евентуално да се огънат под натиска на президента Тръмп. Седмицата, обаче, ще се запомни с следващата фаза на комерсиалните разногласия – Съединени американски щати против Канада и Мексико, Съединени американски щати против Европа.

Преговорите с Мексико и последвалото изнудване на Канада да се причисли към измененията в съглашението за свободна търговия със Съединени американски щати в действителност не се оказаха основата на нов контракт сред трите страни. Дори в противен случай, Тръмп продължи да нападна Канада без това да има някакво значително отражение върху настроенията на вложителите.

Подобно развиване претърпя и предлагането от Европейски Съюз да отпаднат всички мита при търговията с коли сред Съединени американски щати и Европа. Тръмп го отхвърли, което демонстрира, че не търси опция за обективна търговия, а се пробва да избави неконкурентните браншове в Америка. Това значи, че разногласията ще продължат и вероятността за повишаване на $ ще пораства дружно с рисковете за международната стопанска система. Щатската валута още не се е трансформирала в леговище за страховете на вложителите, само че това може да стане доста бързо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР