Еврото е втората най-важна валута в света и 74% от

...
Еврото е втората най-важна валута в света и 74% от
Коментари Харесай

Ева Майдел: 74% от европейците вярват в еврото

" Еврото е втората най-важна валута в света и 74% от европейците имат вяра в нея. България следва пътната карта за присъединението към Валутния механизъм II (ERM II), направена дружно с европейските институции. Страната ни е посочила впечатляваща и дългогодишна история на сполучливо покриване на номиналните маастрихтски критерии за конвергенция. "

Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на конференцията на високо равнище отдадена на 20-годишнината от въвеждането на единната валута в Европейски Съюз, която се проведе днес в Брюксел, оповестява Inews. По покана на Генералната дирекция по стопански и финансови въпроси към Европейската комисия, Ева Майдел взе участие в спорен панел за бъдещето на еврото дружно с комисар Пиер Московиси.

" Последните три страни, които сполучливо вкараха единната валута, бяха балтийските страни, които също като България работеха в изискванията на валутен ръб и закрепен валутен курс към еврото. Мисля, че е време, чествайки този 20 година празник на еврото като единна валута, да отворим вратите и за бъдещия двадесети нов член на еврозоната. ”, съобщи Ева Майдел. На събитието участваха заместител ръководителя на Европейска комисия Валдис Домбровскис, испанският министър на стопанската система Надя Калвиньо, някогашният ръководител на ЕЦБ Жан-Клод Трише, както и над 200 специалисти от университетските и финансови среди и публицисти от цяла Европа. " Вярвам че единната валута е гаранция за единството на съюза, еврото е и израз на взаимност. Еврозоната би трябвало да продължи да се уголемява, с цел да бъдем все по конкурентоспособни в международен мащаб. ”, разяснява още Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР