Евросъюзът официално ще засвидетелства деблокирането на преговорите за членство на

...
Евросъюзът официално ще засвидетелства деблокирането на преговорите за членство на
Коментари Харесай

Скопие тръпне в очакване да получи утре в Брюксел потвърждение за началото на преговорите

Евросъюзът публично ще засвидетелства деблокирането на договарянията за участие на Северна Македония и Албания с утрешната междуправителствена конференция в Брюксел, дни откакто Народното събрание в Скопие утвърди предлагането на Френското председателство на Съвета на Европейскию съзю за разногласието с България.

Това сподели висшият представител на Европейски Съюз във външната политика и политиката за сигурност Жозеп Борел при идването си за съвета на външните министри. Борел назова момента " исторически ". " Нямаме доста положителни вести, тази е добра. Надявам се, че ще ускори уговорката ни към Балканите. "

Междуправителствената конференция е формат, включващ министри и посланици от европейски държавни управления и страната, претендент за участие. Първата междуправителствена конференция е всекидневно началото на договарянията с страна, претендент за участие. Провеждането ѝ бе блокирано от България поради двустранния спор.

Това е исторически миг. След като толкоз години чака за статус на претендент и нищо не се случваше, окончателният избор в Народното събрание на Северна Македония отвори врата. А на следващия ден междуправителствената конференция ще стартира процеса на договаряния - дълго чакан развой.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР