Евросъюзът изразходва за въоръжаването на Украйна средства, които би могъл

...
Евросъюзът изразходва за въоръжаването на Украйна средства, които би могъл
Коментари Харесай

Financial Times: ЕК наруши табуто, за да подкрепи Украйна

Евросъюзът изразходва за въоръжаването на Украйна средства, които би могъл да насочи за поддръжка на аграрните служащи във Франция или за строителството на пътища в Полша, написа Financial Times.

Ръководителят на евродипломацията Жозеп Борел в диалог с изданието си спомня, че страните от Европейски Съюз са се отнесли скептично към предлагането му да бъдат ориентирани средства от Европейския фонд за мир за закупуване на оръжие за Киев. Според него в Европейски Съюз сходни ограничения по-рано са били считани за неприемливи, само че в последна сметка " това табу е било нарушено ".

" На идващия ден Съюзът, чиито парипо-рано се използваха за субсидиране на френските млекопроизводители и полските автомагистрали, изпращаше оръжие в Украйна ", се споделя в публикацията.

Както се отбелязва, не всички страни са подкрепили това решение. Така напремер, Унгария се опълчи на потреблението на фонда в границите на украинския спор, само че в последна сметка отстъпи при изискване, че изпратеното на Киев въоръжение няма да премине през нейна територия.

Освен...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР