,,Евросъюзът губи по около 1 милион души в работоспособна възраст

...
,,Евросъюзът губи по около 1 милион души в работоспособна възраст
Коментари Харесай

Илва Йохансон: Населението на Европа застарява, трябват ни 1 милион мигранти

,,Евросъюзът губи по към 1 милион души в работоспособна възраст годишно поради застаряване на популацията.``

Това съобщи в Атина еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, представена от Асошиейтед прес.

" Населението на Европейския съюз в работоспособна възраст ще понижава с по към 1 милион души годишно поради демографските промени. Това значи, че (страните от Европейски Съюз - бел. ред.) би трябвало да одобряват по към 1 милион легалните мигранти годишно, което е същинско предизвикателство ", съобщи еврокомисар Йохансон.

В Атина тя и заместник-председателят на Европейската комисия, който дава отговор по въпросите на отбраната на европейския метод на живот Маргаритис Схинас, организират срещи с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис и с други публични представители, отбелязва АП.

В страните от Европейски Съюз делът на жителите, които са на 65 и повече години, ще нарасне от 21,1 на 100 през 2022 година до 31,3 на 100 в края на века, сочат прогнозите на европейската статистическа организация Евростат.

В края на декември 2023 година Съветът на Европейски Съюз заяви, че е постигнал съглашение с Европейския парламент по главните промени в разпоредбите за даване на леговище и за миграцията.

Промените засягат инспекциите на противозаконните мигранти, вземането на биометрични данни, процедурите за подаване и обработка на молби за леговище, както и дейностите при рецесии.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР