Европрокуратурата ще има собствена администрация, собствен персонал, включително зачислени разследващи

...
Европрокуратурата ще има собствена администрация, собствен персонал, включително зачислени разследващи
Коментари Харесай

Готвят се промени, за да работи безпроблемно Европрокуратурата у нас

Европрокуратурата ще има лична администрация, личен личен състав, в това число зачислени проверяващи служители на реда и следователи

Премиерът Кирил Петков персонално е уверил представителите на Екологичен потенциал и Европейска комисия, че ще направи всичко допустимо Европейската прокуратура да работи безпроблемно на българска територия в това число и със законодателни промени, които до седмица ще бъдат показани.

Това съобщи началникът на кабинета Лена Бориславова, откакто министър председателят Кирил Петков се срещна с представители на Екологичен потенциал и Европейска комисия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Законодателните промени ще включват Европрокуратурата да има своя лична администрация, собствен личен личен състав, в това число зачислени проверяващи служители на реда и следователи, които да могат най-оперативно и без значение да организират всички нужни следствия в страната, добави Бориславова.

Премиерът показа за проблемите в правосъдната система. В този ред на мисли бяха изложени обстоятелства свързани със систематичните нарушавания и подозрителни заеми, раздавани от ББР, министър председателят описа за язовирите и градежа им със свързани компании без позволения, както и за строителството на Автомагистрала Хемус, и пътищата от републиканската пътна мрежа.

С представителите на Европейска комисия и Екологичен потенциал бяха разисквани опциите за това по какъв начин европейските и българските институции могат да стартират да работят по –добре и в опазването на евросредства.

Бе стихотворец ангажимент от страна на България да даде отчет на МФ за систематични дефекти в одитните процедури, свързани с инспекцията на разходването на евросредства.

"Не е оказван политически напън, роля на премиера е да даде цялостна независимост на проверяващите органи ", разяснява Бориславова задържането на Бойко Борисов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР