Европол изказва най-дълбоките си съболезнования на семейството, приятелите и колегите

...
Европол изказва най-дълбоките си съболезнования на семейството, приятелите и колегите
Коментари Харесай

В централата на Европол почетоха паметта на убития български полицай

Европол изрича най-дълбоките си съболезнования на фамилията, приятелите и сътрудниците на служител на реда Петър Бъчваров , който беше погубен при осъществяване на служебния си дълг, заяви Министерството на вътрешните работи (МВР). 

Изразяваме нашето най-дълбоко състрадание и взаимност към българското бюро за връзка тук в Европол, както и с по-широката българска правоприлагаща общественост, се споделя в съболезнователно известие във вътрешната страница на организацията.  

Днес в централното предверие на организацията, до статуята „ In Memoriam “, знамената на България и Европол са изложени дружно, с сложени черни ленти, в символ на печал. 
Петър Бъчваров беше прострелян в понеделник вечерта край българо-турската граница, в региона на село Голям Дервент. Заедно със собствен сътрудник – военнослужещ, се натъкват на пробив в оградата на границата. При огледа полицейският чиновник е ранен смъртоносно от патрон, изстрелян от посока Турция. По случая са арестувани двама турски жители от турските управляващи. 

Стотици хора се поклониха през днешния ден пред тленните остатъци на убития граничен служител на реда. В храм " Св. Димитрий " в Елхово участва цялото професионално и политическо управление на Министерство на вътрешните работи, сътрудници и близки на починалия. Посмъртно 32-годишният Петър Бъчваров беше награден с почетен знак на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР