Европол арестува четирима български киберпрестъпници от глобална престъпна мрежа, за

...
Европол арестува четирима български киберпрестъпници от глобална престъпна мрежа, за
Коментари Харесай

Европол арестува четирима български киберпрестъпници

Европол арестува четирима български киберпрестъпници от световна незаконна мрежа, за която се счита, че е виновна за слагането на скимиращи устройства на банкомати в разнообразни страни от Европа. Вследствие на осъществената интервенция са иззети повече от 1000 кредитни карти, а събраните доказателства за престъпни интернационалните транзакции са на стойност над 50 000 евро.

Ето образно по какъв начин са ставали далаверите: След слагането на устройствата, банкоматите са били изпразвани в страни отвън Европа, заяви компанията за киберсигурност TAD Group. С осъществяването на тези арести е завършило следствие, което е лишило две години и е обхванало целия европейски континент, Южна Америка и Азия. И четиримата арестувани мъже са български жители, заяви Европол.

Скимиращите устройства са постоянно употребен от нарушителите инструмент за кражба на данните на банковите сметки на нищо неподозиращите консуматори на банкомати. Казано напълно в резюме, тези устройства действат като man-in-the middle офанзивите - когато хората употребяват картите си, хакерите прихващат информацията за банковите сметки на жертвите.

За страдание, скимиращите устройства съвсем постоянно са неразличими, потребителите мъчно могат да ги виждат, а в това време са извънредно лесни за направа и приложимост. Операцията на Европол се споделя " Нептун " и е ръководена от италианската, българската и чешката полиция, благодарение на Европейския център за киберпрестъпления на Европол. Благодарение на нея са задържани четирима български жители, чиято идентичност към момента е анонимна.

" Лидерите на тази транснационална незаконна група интензивно са следили всички стадии на незаконната й активност, в това число слагането на техническите средства в банкоматите в централните елементи на европейските градове, производството на подправени кредитни карти и последващото източване на пари от банкомати в неевропейски страни, да вземем за пример Белиз, Индонезия и Ямайка ", оповестяват от Европол в публично изказване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР