Европейците се опитаха с „пещерен метод“ да демонстрират единство в

...
Европейците се опитаха с „пещерен метод“ да демонстрират единство в
Коментари Харесай

Захарова: Това беше пещерен метод да се демонстрира единството на Европа

Европейците се пробваха с „ пещерен способ “ да показват единение в редиците си като не разрешиха полета на самолета на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров до Сърбия, съобщи говорителката на съветското външно ведомство Мария Захарова по телевизия „ Матч ТВ “, съобщи ТАСС.

Запис от изказването й беше оповестен в профила й в „ Телеграм “.

Захарова позволи, че като не са разрешили на ръководителя на съветското външно министерство да дойде в Белград, "редица младонатовци насъскват против Сърбия ". По думите й посредством тези дейности "те просто се пробват да показват единение в редиците си с подобен чудноват, в действителност пещерен способ “, сподели Захарова.

В отговор на въпрос каква ще бъде ответната реакция на Москва на отхвърли на България, Северна Македония и Черна гора да дават въздушен кулоар за самолета на Лавров, Захарова употребява стихче от песента на Александър Градски „ Колко млади бяхме “.

Говорителката цитира думите от текста на песента, че „ нищо на земята не остава без диря “ и сподели, че ще се ограничи с този коментар.

В понеделник Лавров дефинира като "безпрецедентно " решението на три източноевропейски страни да затворят въздушното си пространство за неговия аероплан, който трябваше за излети за Сърбия.

Съседните на Сърбия страни - България, Република Северна Македония и Черна гора, затвориха въздушното си пространство за държавния аероплан, с който съветският първи посланик трябваше да отпътува за Белград за аудиенция на 6 и 7 юни. Кремъл дефинира решението им като неприятелски акт.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР