Европейците считат, че изменението на климата е най-сериозния проблем, пред

...
Европейците считат, че изменението на климата е най-сериозния проблем, пред
Коментари Харесай

Ново проучване: Промяната в климата - най-сериозният проблем за европейците

Европейците смятат, че изменението на климата е най-сериозния проблем, пред който е изправен светът. Това сочат резултатите от новото изследване на Евробарометър.

93% от участниците в него са на мнене, че това е сериозен проблем. 78% от хората пък смятат казусът за доста сериозен. Над една четвърт от интервюираните са избрали някой от следните отговори изменението на климата (18 %), утежняването на положението на природата (7 %) или здравословните проблеми, дължащи се на замърсяване (4 %).

90% от запитаните са съгласни, че излъчванията на парникови газове следва да бъдат сведени до най-малко,като в същото време се компенсират оставащите излъчвания, с цел да стане Европейски Съюз безпристрастен във връзка с климата до 2050 година Близо девет от всеки 10 европейци (87 %) смятат, че е значимо Европейски Съюз да дефинира амбициозни цели заувеличаване на потреблението на сила от възобновими източници, като същият % смята, че е значимо Европейски Съюз да даде поддръжка заподобряване на енергийната успеваемост.

Мнозинството (64 %) от жителите на Европейски Съюз към този момент подхващат самостоятелни дейности в региона на климатаи умишлено вършат резистентен избор в всекидневието си. На въпроса кой дава отговор за битката с изменението на климата,гражданитеподчертаха нуждата от структурни промени, които да съпътстват самостоятелните дейности, като показаха националните държавни управления (63 %), предприятията и индустрията (58 %) и Европейски Съюз (57 %). Над осем от всеки 10 от интервюираните европейци (81 %) са съгласни,че чистата сила следва да получи по-голяма обществена финансова поддръжка, даже в случай че това води до понижаване на дотациите за изкопаеми горива. Три четвърти от европейците (75 %) смятат, че вложенията в икономическото възобновяване следва да са ориентирани главно към новата зелена стопанска система.
 България първа по антиваксъри в Европейски Съюз – 23% България първа по антиваксъри в Европейски Съюз – 23%
75% от жителите на Европейски Съюз считат, че имунизациите против COVID-19 са единствения метод за преустановяване на пандемията. Това сочи последното прочие..

Ясно изразена е позицията, че битката с изменението на климата основава възможностиза жителите на Европейски Съюз и за европейската стопанска система. Почти осем от всеки 10 европейци (78 %) са съгласни, че предприемането на дейности в региона на климата ще докара до нововъведения, които ще създадат европейските сдружения по-конкурентоспособни. Почти осем от всеки 10 интервюирани (78 %) са съгласни, че насърчаването на експертния опит на евросъюза в региона на чистите технологии в страни отвън него може даспомогне за основаването на нови работни места.

Седем от всеки 10 европейци (70 %) смятат, че намаляването на вноса на изкопаеми горива може да бъде от изгода за стопанската система на съюза. Над седем от всеки 10 европейци (74 %) са съгласни, черазходите за вредите, породени от изменението на климата, са доста по-високи от вложенията, нужни за екологичния преход.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР