Европейците са обезпокоени от последиците от замърсяването на въздуха за

...
Европейците са обезпокоени от последиците от замърсяването на въздуха за
Коментари Харесай

Близо 50% от европейците притеснени от лошото качество на въздуха за последните 10 г.

Европейците са обезпокоени от последствията от замърсяването на въздуха за здравето и околната среда, сочи особено изследване „ Евробарометър “. Почти половината от респондентите или 47% са на мнение, че качеството на въздуха се е влошило през последните 10 години.

Повечето от интервюираните също по този начин са на мнение, че индустрията, обществените органи и работодателите би трябвало да създадат повече за възстановяване на качеството на въздуха. Респондентите показват ясна поддръжка за интернационален или европейски метод за възстановяване на качеството на въздуха, а огромна част от тези, които са чували за стандартите на Европейски Съюз за качество на въздуха, считат, че те следва да бъдат засилени.

Повечето европейци считат, че в техните страни разнообразни болести, като респираторни болести (89%), астма (88%) и сърдечносъдови заболявания, са съществени проблеми, дължащи се на замърсяването на въздуха. Европейците са обезпокоени и от екологичните проблеми, които замърсяването на въздуха предизвиква във водните обекти.

Проучването „ Евробарометър “ демонстрира, че жителите не разполагат с информация за проблемите, свързани с качеството на въздуха в тяхната страна. Повечето европейците не престават да са едва осведомени за съществуващите стандарти на Европейски Съюз, защото единствено дребна част от интервюираните (27%) са чували за тях.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР