Европейското подразделение на Световната здравна организация разработи кратък наръчник с

...
Европейското подразделение на Световната здравна организация разработи кратък наръчник с
Коментари Харесай

СЗО създаде наръчник за добро здраве в условия на карантина

Европейското поделение на Световната здравна организация създаде къс справочник с рекомендации за физическо и ментално здраве в изискванията на карантина.

Експертите предлагат на възрастните всяка седмица да отделят за интензивност по 150 минути за такава с умерена активност, 75 минути с висока активност или композиция от двете. Сред методите за релаксация на мозъка пък е медитацията с надълбоко поемане и издишване.

Ръководството е предопределено единствено за хора без признаци или диагнози, свързани с остри респираторни болести и не може да измества лекарски инструкции.

Вижте цялостното му съдържание тук.

Днес, на специфичен брифинг по тематиката за поддръжката на менталното и физическото здраве по време на пандемията от ковид, президентът на СЗО-Европа, Ханс Клуге, разгласи, че взаимно с сътрудниците на организацията се приготвят още материали, в това число инфографики, специфична брошура за деца на възраст сред 4 и 10 години, както и принадлежности за оказване на психическа първа помощ и надзор. Той подсигурява, че всичко ще бъде налично онлайн.

„ Проблемът, който стои пред всички нас, е по какъв начин се оправяме и реагираме на стресови обстановки “, показа Клуге. „ Лично аз пробвам да се придържам към нещата, които са работили за мен и преди, когато съм желал да бъда спокоен, да вземем за пример научаване и упражняване на елементарни отпускащи техники като дишане, релаксация на мускулите, медитация на мозъка. Всичко това може да е доста потребно “, добави още той.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР