Европейското подразделение на Nissan разпространи нова информация за изцяло новото и 100%

...
Европейското подразделение на Nissan
разпространи нова информация за изцяло
новото и 100%
Коментари Харесай

Електрическата Ariya: Най-аеродинамичната кросовър кола на Nissan

Европейското поделение на Nissan разпространи нова информация за изцяло новото и 100% електрическо кросовър предложение Ariya, което ще стане част от местния пазар през втората половина на тази година.

Новата информация за Ariya е обвързвана с аеродинамиката на купето, като според последните калкулации на Nissan, при появата си на пазара, този електромобил ще се трансформира в най-аеродинамичната кросовър кола, която марката в миналото е пускала в продажба, като екипът си е поставил за цел коефициент от едвам 0.297 Cd.

За постигането на този резултат, който от своя страна е главен фактор за реализирането на по-голяма автономност на придвижване освен при електрическите автомобили, но и при всички транспортни средства като цяло, екипът на Nissan е конфигурирал всеки един от детайлите на екстериора на колата на "микроскопично равнище " с подбробни тествания във въздушен тунел.

"След формалното хомологиране на по-късно през тази година, ние чакаме свободният пробег да се усъвършенства спрямо 500-те километра, за които споделихме по време на международната премиера през миналата година ", разяснява Марко Фиораванти, вицепрезидент на подразделението Продуктово обмисляне на Nissan Европа. "Това ще даде на водачите по-добра ефективност и убеденост за изминаването на по-дълги дистанции с един заряд ".



С футуристичен дизайн и просторен интериор, NISSAN ARIYA ще се предлага във версии с две и четири задвижващи колела. И двете съществени модификации ще бъдат налични с акумулатори 65 и 90 kWh, но изпълнението 4WD ще бъде оборудвана с по-мощни електрически мотори с мощности от 340 и 400 конски сили. Вариантът с две задвижващи колела ще бъде разполагаем с 218 и 242 конски сили.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР