Европейският зелен пакт трябва да бъде поставен в контекста и

...
Европейският зелен пакт трябва да бъде поставен в контекста и
Коментари Харесай

Петър Витанов към Франс Тимерманс: да се погрижим за работниците и за самоосигуряващите се лица

„ Европейският зелен пакт би трябвало да бъде подложен в подтекста и в основата на Плана за възобновяване на Европейски Съюз след края на пандемията. Основна наша цел следва да е отбраната на служащите и на районите, които са били най-силно наранени от прехода към нисковъглеродна стопанска система. Нетипичните форми на претовареност се популяризират бързо и утежняват изискванията на труд в доста браншове. Ако желаеме да защитим най-уязвимите жители, най-хубавият инструмент за това е Фондът за обективен преход. “
Това съобщи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов по време на полемика с изпълнителния заместник-председател на Европейска комисия Франс Тимерманс в Комисията по превоз и туризъм.

Витанов бе избран за докладчик от страна на социалистите, в Комисията по превоз, по Фонда за обективен преход - един от главните принадлежности, с който държавите-членки ще бъдат подкрепени, с цел да съумеят да реализират неутрална във връзка с климата стопанска система до 2050 година

„ Наша първа и съществена цел би трябвало да е подсигуряването на обективен преход за служащите. Изключително значимо е и да влагаме съществено в човешки капитал посредством политики, които да подобрят трудовата подвижност на заетите, с цел да избегнем високи равнища на безработица в някои от най-засегнатите райони. Необходима е и сериозна поддръжка за самоосигуряващите се работещи. “, подчертава Витанов.

На въпрос на Витанов каква е позицията на Европейска комисия по отношение на включването в обсега на поддръжката на Фонда освен служащите, само че и самоосигуряващите се лица, Тимерманс съобщи позитивно мнение.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР