Европейският волейболен шампион Франция победи олимпийския първенец Бразилия и развали

...
Европейският волейболен шампион Франция победи олимпийския първенец Бразилия и развали
Коментари Харесай

Франция спечели Световната лига

Европейският волейболен първенец Франция победи олимпийския отличник Бразилия и скапе огромния празник, откакто завоюва Световната лига за повторно в своята история на бразилска територия.

Момчетата на селекционера Лоран Тили се постановиха извънредно мъчно и трагично над " Селесао " с 3:2 (21:25, 25:15, 25:23, 19:25, 15:13) в огромния край, игран тази нощ пред страхотната аудитория от над 23 000 фенове на футболен стадион " Арена да Байшада " в Куритиба.

Титлата е още по-ценна за Франция, защото това е последното издание на най-комерсиалния волейболен шампионат в света с това име (б.р. следващата година Световната лига ще се споделя Нова волейболна лига) и с нов формат.

Освен 2-те си трофеи " петлите " имат и един сребърен, и един бронзов орден. Французите също по този начин взеха своебразен реванш за изгубения край в Лигата с 2:3 гейма през 2006 година в Москва.

Олимпийските първенци от Бразилия пък по този начин и не съумяха да завоюват рекордна 10-а купа, като остават в историята с 9 златни, 6 сребърни и 4 бронзови оценки. Също по този начин това бе 5-и изгубен край в последните 7 години, както и трета изгубена крайна борба за бразилците на родна земя след 1995 и 2002 година.

По-рано през нощта пък Канада завоюва исторически първи орден от Световната лига, откакто се добра до бронза след победа над Съединени американски щати с 3:1.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР