Европейският шампион в категория до 89 килограма във вдигането на

...
Европейският шампион в категория до 89 килограма във вдигането на
Коментари Харесай

Карлос Насар с впечатляващо завръщане на подиума

Европейският първенец в категория до 89 кг във повдигането на тежести Карлос Насар направи впечатляващо завръщане на подиума в първото си съревнование отвън България след претърпения напролет случай, при който скъса ахилеса си.

19-годишният българин събра дуел от 385 кг при успеха на ТШФ Хайнсхайм с 684,8:554,4 точки над Бьобинген в среща от група " С " на немската Втора Бундеслига.

Резултатът на Насар, реализиран след 170 кг в изхвърлянето и 215 кг в изтласкването, щеше да му бъде задоволителен за второ място на последното европейско състезание, на което той взе златото с 395 кг общо.

Постижението на българина бе и най-силното за деня и то донесе на тима му 206,8 точки - близо една трета от общия брой от 684,8.

Другият българин в състава на ТШФ Хайнсхайм Габриел Маринов, който влезе в състава на мястото на контузения Божидар Андреев, също се поздрави със мощен резултат. Той записа дуел от 280 кг след 120 в изхвърлянето и 160 в изтласкването. През пролетта 20-годишният Маринов взе бронз в изтласкването в категория до 61 кг на европейското състезание със 154 кг. Постижението на Маринов донесе на Хайнсхайм 159 точки.
 България ще бъде хазаин на влиятелна конкуренция
България ще бъде хазаин на влиятелна конкуренция

Страната ни приема Европейското състезание по повдигане на тежести догодина
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР