Европейският шампион с Испания от 2011 година Виктор Сада прекрати

...
Европейският шампион с Испания от 2011 година Виктор Сада прекрати
Коментари Харесай

Европейски шампион с Испания се отказа

Европейският първенец с Испания от 2011 година Виктор Сада приключи професионалната си кариера. През последните два сезона той бе част от дублиращия отбор на Барселона, а през годините е играл най-вече за представителни тим на каталунците, с чийто екип има общо осем сезона.

192-сантиметровият гард дебютира в мъжкия баскетбол за Барса Б през 2002 година, през 2004 година е притеглен в първия тим, след това в продължение на две години играе за Жирона, само че се завръща в каталунската столица и от 2008 до 2014 отново носи синьо-червеното райе. След два сезона в Андора за повторно се завръща в Барса Б през 2016 година.

На клбуно равнище има общо 14 трофея - 13 с Барселона и 1 с Жирона. Най-значимите безспорно са този от Евролигата, петте трофеи на Испания, както и трофея от ФИБА ЮроКъп. С националния тим на Испания има злато от ЕвроБаскет 2011 и сребро от олимпийския шампионат в Лондон година по-късно.

Има 166 мача в Евролигата, а през цялата си кариера е прочут като черноработик и извънредно потребен в предпазен проект баскетболист.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР