Европейският шампион Челси ще се изправи срещу един измежду отборите

...
Европейският шампион Челси ще се изправи срещу един измежду отборите
Коментари Харесай

Челси научи евентуалните си съперници на 1/2-финалите на Световното клубно

Европейският първенец Челси ще се изправи против един всред тимовете на Професионалната лига на ОАЕ Ал Джазира, новозеландския ФК Окланд Сити или спечелилия в Шампионската лига на Азия Ал Хилал на полуфиналите на Световното клубно състезание на ФИФА идната година. Това стана ясно, откакто през днешния ден бе теглен жребия.

В другия полуфинал носителите на Копа Либертадорес Палмейрас ще се изправят против спечелилият от мача сред носителите на Африканската Шампионска лига Ал Ахли и КОНКАКАФ Шампионска лига Монтерей.

Турнирът ще се играе сред 3-12 февруари идната година.

Миналата година ФИФА избра Япония за хазаин на обичайния шампионат от седем клуба, откакто разширеното събитие с 24 тима, в началото заложено за Китай през юни 2021 година, беше отсрочено заради пандемията от ковид.

Ситуацията със болестта в Япония обаче накара страната да се отдръпна като хазаин. Това накара международната футболна централа да реалокира надпреварата в Обединените арабски емирства, които проведоха шампионата през 2009, 2010, 2017 и 2018 година

Годишното събитие събира първенци от шестте международни футболни конфедерации плюс спечелилите в лигата на страната хазаин.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР