Европейският съюз заяви, че отново потвърждава подкрепата си за стабилността

...
Европейският съюз заяви, че отново потвърждава подкрепата си за стабилността
Коментари Харесай

ЕС потвърждава подкрепата си за стабилност в Ливан

Европейският съюз съобщи, че още веднъж удостоверява поддръжката си за стабилността и единството на Ливан откакто оставката на премиера Саад ал-Харири в събота остави страната в рецесия, оповестява " Ройтерс ".

В изказване посланиците на Европейски Съюз приканват всички страни " да се стремят към градивен разговор " и да продължат напъните си за подсилване на ливанските институции и да се приготвят за парламентарни избори при започване на 2018 година в сходство с конституцията.

 Премиерът на Ливан ненадейно хвърли оставка, опасява се за живота си
Премиерът на Ливан ненадейно хвърли оставка, опасява се за живота си

Имало скрит план за убийството му

Оттеглящият се министър председател на Ливан Саад ал-Харири е на малко посещаване в Обединените арабски емирства и Саудитска арабия макар задълбочаващата се рецесия в страната и увеличението на районното напрежение, провокирано от изненадващата му оставка.

Кабинетът на Харири оповестява, че е посетил Абу Даби във вторник и по-късно се е върнал в Рияд, само че не се показва повода за пътуването. Няма информация и по кое време ще се върне вкъщи. Хизбула упрекна Рияд, че принуждава Харири да подаде оставка.

Иранският президент Хасан Рохани разяснява, че единството на ливанския народ ще подсигурява, че външните битки и районните проблеми могат да бъдат преодолени, заяви иранската държавна осведомителна организация ИРНА. " Иран ще направи всичко по силите си, с цел да укрепи стабилността на Ливан ", допълват от ИРНА.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР