Европейският съюз заяви, че е постигнал споразумение с Македония за

...
Европейският съюз заяви, че е постигнал споразумение с Македония за
Коментари Харесай

Ще има граничари от ЕС в Македония, за да спират мигранти

Европейският съюз съобщи, че е постигнал съглашение с Македония за разполагането на гранична защита в балканската страна, която не е членка на Европейски Съюз, с цел да се оправи с мигрантската рецесия.

Европейски Съюз ускори външните граници на блока от 28 страни, в това число посредством съдействие с трети страни, откогато рецесията на миграцията доближи своя връх през 2015 година.
Комисарят по миграцията в Европейски Съюз Димитрис Аврамопулос и македонският вътрешен министър Оливер Спасовски договориха договорката за разполагане на европейските охранители в Македония и провеждането на взаимни интервенции, съобщи БГНЕС. " Това съглашение ще разреши на Европейската гранична и брегова защита да употребява изцяло капацитета си, да реагира бързо на миграционните провокации и да отбрани общите ни граници ", съобщи Абрамопулос.
Сделката ще бъде подписана публично на по-късна дата, откакто бъдат изчистени правните трудности и бъде утвърдена от Европейския парламент.
Сътрудничеството е по-лесно, откогато Македония реализира съглашение с членката на Европейски Съюз Гърция предишния месец за преименуване на страната в Северна Македония в опит да позволи спор, който е отровил връзките сред двете страни от 1991 година насам. Новото име към момента би трябвало да бъде утвърдено на референдум по-късно тази година.
Преговорите на Европейски Съюз за сходни покупко-продажби не престават със Сърбия и Босна и Херцеговина, които също не са членки на Съюза.
Граничната и бреговата защита на Европейски Съюз ще се усилят до 1 300 души в края на годината от 300 души през 2014 година. Европейска комисия предложи увеличение на броя на чиновниците до 10 000 души.
Европейски Съюз понижи броя на лицата, търсещи леговище и на мигрантите, влизащи в блока, като подписа съглашения за съдействие с директните страни Турция и Либия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР