Европейският съюз засилва подготовката за своя отговор в случай, че

...
Европейският съюз засилва подготовката за своя отговор в случай, че
Коментари Харесай

ЕС очаква Великобритания да задейства член 16 от Протокола за Северна Ирландия

Европейският съюз ускорява подготовката за своя отговор при положение, че Обединеното кралство задейства член 16 от Протокола за Северна Ирландия, заяви в петък националният ефирен радио оператор на Ирландия RTE.

Задействането на член 16 ще разреши на Обединеното кралство едностранно да спре действието на Протокола за Северна Ирландия, в случай че използването на протокола "доведе до съществени стопански, публични или екологични усложнения ".

Според източници от Европейски Съюз, представени от RTE, Европейската комисия води договаряния със страните членки, с цел да реши опциите си, откакто Обединеното кралство отхвърли последните оферти на съюза за смяна на Протокола за Северна Ирландия.
Според информацията на RTE също по този начин се твърди, че има "раздразнение измежду страните членки на съюза от тактиката на Обединеното кралство и нуждата да се тегли чертата по този съгласно въпрос ", както и мнението, че предложенията на Европейски Съюз са отишли "твърде надалеч " в опит за реализиране на компромис с Лондон.

Отговорът на блока може да бъде по-жесток от предстоящото, в това число посредством краткотрайно прекъсване на комерсиалното Брекзит съглашение с Обединеното кралство или даже неговото преустановяване, се прибавя в информацията на RTE.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР