Европейският съюз започва обсъждането на нови санкции срещу Русия. Това

...
Европейският съюз започва обсъждането на нови санкции срещу Русия. Това
Коментари Харесай

Европейският съюз започва обсъждането на нови санкции срещу Русия

Европейският съюз стартира разискването на нови наказания против Русия. Това стана ясно след неофициалната изключителна среща на външните министри на Съюза.

На нея беше призната декларация, с която се осъжда " уверено най-новата ескалация от страна на Русия ". По думите на висшия представител за външна политика и сигурност - Жозеп Борел, работата по правенето на осмия пакет наказателни процедури против Москва стартира неотложно.

Брюксел се ангажира и с увеличение на доставките на оръжие за Украйна. Ясно е, че Путин се пробва да унищожи Украйна, само че ние няма да позволим заканите му да въздействат на решителността ни да застанем зад нея, сподели още Борел.

" Допълнителни ограничаващи ограничения против Русия ще бъдат препоръчани неотложно, и разисквани допустимо най-скоро - в съгласуваност с нашите сътрудници. Намеците за потреблението на нуклеарно оръжие съставляват безконтролен и безсрамен опит да подкопаят твърдата ни поддръжка за Украйна. Тези закани заплашват в невиждан мащаб интернационалния мир и сигурност. Но те няма да разклатят нашата увереност. Нашето единение да застанем до Украйна и нашата цялостна поддръжка за опциите на Украйна да пази териториална целокупност и суверенитета си - толкоз дълго, колкото е належащо ", съобщи Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз за външна политика и сигурност.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР