Европейският съюз загуби политическата си независимост и се сля напълно

...
Европейският съюз загуби политическата си независимост и се сля напълно
Коментари Харесай

Лавров: ЕС вече не е политически независим от НАТО

Европейският съюз загуби политическата си самостоятелност и се сля изцяло със Съединените щати и НАТО. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в тирада пред Московския държавен институт за интернационалните връзки.

Той упрекна западните страни, че запасяват Украйна с оръжие, с цел да " задържат Русия в положение на военни дейности допустимо най-дълго ".

Лавров посочи, че страната му не е срещу присъединяване на Запада в мирните договаряния сред Москва и Киев, само че акцентира, че " Москва има ясни червени линии ".

По-рано този месец съветският посланик означи, че не всички страни по света са подготвени да " танцуват по свирката на Запада ", изключително Китай, Индия, Бразилия и Мексико.

Лавров предизвести и че изпращането на миротворци в Украйна може да докара до директна борба сред Русия и НАТО, оповестява " Ройтерс ".

Коментарът му идва, откакто предходната седмица Полша съобщи, че интернационална мироопазваща задача би трябвало да бъде изпратена в Украйна и да й бъдат предоставени средства за отбрана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР