Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), чийто е конкурсът

...
Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), чийто е конкурсът
Коментари Харесай

Украйна е заплашена от глоби заради спора с Русия за "Евровизия"

Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), чийто е състезанието " Евровизия " разгласи, че Украйна е изправена пред обилни санкции поради проблеми с организацията на тазгодишния конкурс, съобщи " Ройтерс ". Съюзът е неудовлетворен от огромните закъснения в организацията на събитието в Киев през май, както и от неналичието на съдействие към проблема с недопуснатата до присъединяване съветска участничка.

" В резултат на това вниманието бе отвлечено от самото съревнование, а репутацията на състезанието бе сложена в риск ", гласи изказване на EBU. Затова управлението на състезанието предложи каналът UA:PBC (украинската социална телевизия) да заплати забележителна санкция, според разпоредбите на надпреварата ". В известието не се загатва съответна цифра.

Украйна не позволи до присъединяване съветската представителка Елена Самойлова поради нейно присъединяване в Крим след анексирането му от съветската страна. Тогава Съюзът за радио и телевизия заяви, че страната има право да не позволява участници, нарушили законите й, само че се опита да договаря с двете страни. Русия отхвърли опцията да се яви отдалечено и също упрекна съседката си в уронване на реномето на " Евровизия ".

Киев завоюва семейството предходната година, откакто украинската представителка Джамала завоюва състезанието с ария за депортирането на кримските татари от Сталин през 50-те години на предишния век. EBU позволи това присъединяване, приемайки, че песента няма политическа нотка, което е неразрешено в състезанието, само че Русия я видя като провокация.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Евровизия (22)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР