Европейският съюз включи Русия в списъка си на данъчните юрисдикции

...
Европейският съюз включи Русия в списъка си на данъчните юрисдикции
Коментари Харесай

ЕС включи Русия в черния списък на данъчните убежища

Европейският съюз включи Русия в листата си на данъчните юрисдикции - страни, които не оказват подпомагане по данъчни въпроси, оповестява " Блумбърг ".

Мотивът за това решение е, че съгласно Европейски Съюз Москва не е съумяла да се оправи с нездравословните практики във връзка с интелектуалната благосъстоятелност и други въпроси, преди договарянията да бъдат прекъснати след нахлуването ѝ в Украйна.

В актуализирания лист влизат още Британските вирджински острови, Маршаловите острови и Коста Рика, като с тях в черния лист към този момент има 16 юрисдикции, които не са изпълнили условията на Европейски Съюз по въпроси като данъчна бистрота и заслужено данъчно облагане.

Европейската комисия изиска и Катар да бъде включен в листата, само че страните членки отхвърлиха да прибавят арабската страна за момента, защото Доха показа законодателство, отговорящо на опасенията на блока.

На Катар беше предоставено в допълнение време за използване на данъчни промени, тъй като страната беше изправена пред ограничавания на конституционната промяна, които да ѝ разрешат да приключи измененията в точния момент. Тя обаче ще бъде включена в черния лист, ако държавното управление не успее да извърши уговорките си.

Списъкът на Европейски Съюз на юрисдикциите, които не си сътрудничат за данъчни цели, беше направен през декември 2017 година Той е част от външната тактика на Европейски Съюз в региона на данъчното облагане и има за цел да способства за продължаващите старания за поощряване на положителното данъчно ръководство в международен мащаб.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР