Европейският съюз възнамерява да поиска срокът, определен за ратифицирането на

...
Европейският съюз възнамерява да поиска срокът, определен за ратифицирането на
Коментари Харесай

ЕС желае удължаване на срока за ратификация на търговската Брекзит сделка до април

Европейският съюз има намерение да изиска срокът, избран за утвърждението на комерсиалната Брекзит договорка с Обединеното кралство, да бъде изместен до "по някое време през април ", заяви ирландската организация RTE News, базирайки се на два източника.

Сделката, контрактувана сред Лондон и Брюксел през декември в навечерието на Коледа, в този момент се ползва на краткотрайна основа, до момента в който актуалният краен период за Европейския парламент да ратифицира съглашението е 28-и февруари. Според информацията обаче държавите-членки на Европейски Съюз желаят "да получат по-голямо разяснени по отношение на някои аспекти на контракта, "особено във връзка с евентуални нарушавания на наредбите за равнопоставеност ", предава БНР.

"Никой не желае да прибързва със заключенията до края на февруари, тъй че редица страни членки показват, че би трябвало да създадем ратификацията на комерсиалната Брекзит договорка по-късно ", сподели един от източниците на организацията. Трябва да се има поради, че това е по-скоро условност, само че комерсиалната Брекзит договорка, въпреки и контрактувана и прилагана в този момент на краткотрайна основа, към момента не е публично утвърдена от Европейския парламент и страните членки макар приключването на така наречен "преходен интервал ".

Идеята за удължение на интервала на ратификация е единствено с цел да се подсигурява, че обособените членове на Европейски Съюз и Европейският парламент ще имат повече време да прегледат договорката и да разрешат текстът да бъде преведен на 23-те публични езика на единния блок.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР