Европейският съюз въвежда нови регулаторни закони за дигиталните гиганти. Очаква

...
Европейският съюз въвежда нови регулаторни закони за дигиталните гиганти. Очаква
Коментари Харесай

ЕС въвежда нови регулаторни закони за дигиталните гиганти

Европейският съюз вкарва нови регулаторни закони за цифровите колоси. Очаква се те да бъдат показани в детайлности по-късно през днешния ден, съобщи БТВ.

Законът за цифровите услуги и Законът за цифровите пазари целят да създадат най-голямата смяна в последните 20 години, като се концентрират върху конкуренцията и усилването на отговорността на онлайн платформите за наличието им. Очаква се да бъдат оповестени и санкциите, които ще се постановат за несъблюдение на новите закони.

Текстовете са дело на еврокомисарите Маргрет Вестагер и Тиери Бретон. През годините и двамата неведнъж са се изказвали по тематики, свързани с работата на софтуерните колоси в Европа. В коментарен материал от двамата, оповестен в „ Айриш таймс “, „ бизнесът и политическите ползи на шепа компании не би трябвало да дефинират общото ни бъдеще “.

„ Правилата ни за цифровите услуги в Европа – най-желаният пазар в света – са от 2000-ната година. Повечето онлайн платформи тогава не съществуваха. Имаме потребност да променим инструментите си на работа, с цел да сме сигурни, че разпоредбите и правилата ни се съблюдават от всички – и онлайн, и офлайн “, споделят Вестагер и Бретон.

Ключов миг от новото законодателство касае огромните софтуерни играчи „ Google “ и „ Facebook “. Европейската комисия е срещу тези компании да събират и употребяват данни от консуматори, с цел да създават с тях нови цифрови артикули, защото това основава предпоставки за нелоялна конкуренция.

Европейска комисия назовава сходни компании „ портиери “, защото „ те дефинират разпоредбите на играта за своите консуматори и съперници “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР