Европейският съюз в партньорство със Световната здравна организация е задействал

...
Европейският съюз в партньорство със Световната здравна организация е задействал
Коментари Харесай

ЕС заделя допълнителни 7 млн. евро за ваксинация в страните от Западните Балкани

Европейският съюз в партньорство със Световната здравна организация е задействал нов районен план на стойност над 7 милиона евро за поддръжка на сигурната и ефикасна имунизация на популацията в страните от Западните Балкани, съобщи Танюг. 

Източници от Европейската комисия показват, че този план ще помогне на страните от района да се приготвят за ефикасно доставяне и използване на имунизациите против COVID-19, в това число получените от системата КОВАКС и посредством механизма на Европейски Съюз за шерване на имунизациите с страните отвън съюза. 

Комисарят по разширението Оливер Вархей заяви, че този план е допълнение към пакета от 70 милиона евро за подкрепяне на достъпа до ваксини в района и доставяне с нужното съоръжение за предпазване на имунизациите.  " С този нов план в поддръжка на имунизационната акция в Западните Балкани Европейски Съюз продължава да извършва своя ангажимент за подкрепяне на сътрудниците в битката с пандемията ", сподели Вархей, представен от Българска телеграфна агенция.  

Европейската комисия посочи, че общият пакет помощи на Европейски Съюз за Западните Балкани за отговор на пандемията сега надвишава 3,3 милиарда евро. Той включва поддръжката за доставяне с съоръжение, средносрочна и дълготрайна помощ за здравната система и стопанската система на страните от района, поддръжка на предприятията посредством локални банки, макрофинансова помощ под формата на заеми от Европейската капиталова банка. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР