Европейският съюз удължи санкциите срещу Турция с една година заради

...
Европейският съюз удължи санкциите срещу Турция с една година заради
Коментари Харесай

ЕС удължи санкциите срещу Турция

Европейският съюз удължи глобите против Турция с една година поради незаконнната й активност в Средиземно море и заплашва да вкара нови ограничаващи ограничения против Анкара. Това се показва в изказване на Съвета на Европейски Съюз, публикувано в Брюксел.
„ Днес Съветът реши да удължи с една година, до 12 ноември 2021 година, съществуващия режим на ограничаващи ограничения в отговор на неразрешените действия на Турция за сондажи в Източното Средиземноморие “, се споделя в изказването. „ Европейски Съюз си резервира правото да вкарва ограничаващи ограничения против лица или организации, виновни за или участващи в противозаконните сондажи в Източното Средиземноморие. ", предава БГНЕС.
 Европейска комисия предвижда постепенно и нестабилно икономическо възобновяване на Европейски Съюз Европейска комисия предвижда постепенно и нестабилно икономическо възобновяване на Европейски Съюз
Есенните стопански прогнози на Европейската комисия не са обнадеждаващи, защото втората вълна на ковид и новите ограничител...
Съветът напомня, че сега в черния лист с турски лица има двама души. Те имат възбрана да пътуват до страните от Европейски Съюз, а активите им са замразени. Освен това на физически и юридически лица от Европейски Съюз е неразрешено да дават средства на лицата в листата.
Европейският съюз наложи наказания против Турция през юли 2019 година за сондажи в изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Кипър. Освен това Европейски Съюз вкара финансови ограничаващи ограничения против Анкара, намалявайки размера на помощта за Турция за 2020 година (субсидии, планувани за интервала на договарянията за присъединение към ЕС), и също по този начин прикани Европейската капиталова банка да преразгледа своите действия по кредитиране в тази страна, по-специално във връзка с кредитирането против държавно поръчителство.
Големи залежи на природен газ бяха открити в морето и в ИИЗ на Кипър. През 2011 година американската компания „ Noble Energy “ откри находището " Афродита ", чиито ресурси се правят оценка на към 140 милиарда кубически метра.
Анкара е изпращала кораби до ИИЗ на Кипър неведнъж, откогато Никозия реши да стартира през 2011 година изследване на газ в кипърския шелф. Турция, която не признава Република Кипър от 1963 година, оспорва границите на своята ИИЗ и декларира, че няма да разреши геоложки изследвания край крайбрежията на острова без единодушието на кипърската турска общественост. Според Анкара турските сондажни кораби, съпроводени от военни кораби, са в зоната на газовото поле въз основа на лицензи, издадени от Турската република Северен Кипър (TRNC), самопровъзгласена страна, която е публично приета единствено от Анкара. 
 Защо България да блокира Северна Македония за участие в Европейски Съюз, откакто не го направи за НАТО? Защо България да блокира Северна Македония за участие в Европейски Съюз, откакто не го направи за НАТО?
Вето от страна на България против приемането на Република Северна Македония (РСМ) в Европейския съюз продължава да е прекомерно евентуално въп...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР