Европейският съюз удължи икономическите санкции срещу Русия заради анексирането на

...
Европейският съюз удължи икономическите санкции срещу Русия заради анексирането на
Коментари Харесай

ЕС удължи с година санкциите срещу Русия заради анексирането на Крим

Европейският съюз удължи икономическите наказания против Русия поради анексирането на украинския Кримски полуостров през 2014 година с още една година, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

В изказване на Съвета на Европейски Съюз от през днешния ден се споделя, че той " остава твърдо зает със суверенитета на Украйна и териториалната й целокупност " и продължава " да осъжда нарушаванията на интернационалното право ".

Решението е взето на съвещание на министрите на селското стопанство и риболова на 28-те страни членки в Люксембург.

Санкциите бяха удължени до 23 юни 2019 година Те се отнасят за жителите на Европейски Съюз и фирмите от съюза.

Санкциите не разрешават вноса на артикули от Крим и Севастопол, преустановяват всевъзможни европейски вложения или покупки на недвижими парцели и туристически услуги там, анулират и спирките на круизни кораби и кацането на самолети на летищата в Крим като се изключи изключителни обстановки.

Мерките включват също възбрана на износа на някои артикули и технологии, които може да се употребяват за превоз, телекомуникации или в енергийния бранш – изключително в петролния и газовия или в изследването за потребни изкопаеми, както и в отбранителния и финансовия бранш.

Забранява се даването на техническа помощ, брокерски, строителни или инженерни услуги, свързани с инфраструктурата в тези браншове.

Мерките, географски лимитирани до Крим и Севастопол, се постановат паралелно с икономическите наказания против Русия поради ролята й в украинския спор. Тези наказателни ограничения против Русия изтичат на 31 юли 2018 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР