Европейският съюз трябва да засили присъствието си в РС Македония,

...
Европейският съюз трябва да засили присъствието си в РС Македония,
Коментари Харесай

Михаел Рот: Конституционните промени са необходими, за да продължат преговорите с РСМ

„ Европейският съюз би трябвало да ускори наличието си в районен съд Македония, а Скопие да одобри измененията в конституцията, с цел да продължат договарянията за присъединение на страната към Европейски Съюз “,заяви през днешния ден Михаел Рот – ръководител на комисията по външна политика в немския Бундестаг, по време на визитата си в Македония, съобщи БГНЕС.

Рот изрази удовлетворение от визитата си, изключително в „ тези сложни времена, когато може да се почувстват незадоволеност и отчаяние от Европейски Съюз.

„ Това е наш ангажимент, на политиците от Европейски Съюз и от Германия, да окуражим македонците да създадат идната стъпка в посока на Европейски Съюз и да знаят, че това в действителност си коства ”, сподели той в изказване за медиите след срещата си с президента Стево Пендаровски.

Германският народен представител сподели, че страната е вложила доста по пътя към Европейски Съюз и тъкмо в този момент Евросъюзът има задължението да стане по-видим в Северна Македония, да се ангажира повече, да обезпечи вероятност и повече работа за младите хората, с цел да знаят, че си заслужава.

Той изрази вяра, че в македонския парламент ще бъдат основани условия да се продължи „ ангажирано с договарянията за присъединение ”.

„ Наясно съм, че на доста въобще не им е елементарно, когато става въпрос за тези конституционни промени, само че всеки би трябвало да си сложи въпроса не по какъв начин мога аз да оказа помощ на своята партия, а по какъв начин мога да оказа помощ и да допринеса за страната си ”, акцентира Рот.

Неговото обръщение към политическите водачи на страната в този момент е, че те би трябвало да продължат напредъка със идващите стъпки, да укрепят демокрацията, да продължат битката против корупцията и непотизма, да основават работни места. Сега и Европейски Съюз би трябвало да възвърне доверието, което е било изгубени, и да не останат единствено празно заричане.

Евросъюзът би трябвало да продължи поддръжката си в политически и стопански проект, изключително по време на тази рецесия, която заплашва всички, „ защото всички сме в една лодка ”.

„ Сега би трябвало да покажем взаимност със Западните Балкани и изключително с жителите на районен съд Македония ”, сподели още Рот.

Германският народен представител сподели, че ще се срещне и с представители на опозицията и гражданския бранш, с цел да чуе какво имат да кажат и че схваща разочарованието.

„ Но в този момент би трябвало да си зададем въпроса - какво можем да създадем в тази тежка и трагична за страната и за хората обстановка. Надявам се да се основат предпоставки за смяна, с цел да има ритъм и ускоряване на тези договаряния за присъединение, тъй като това е доста належащо и никой не може да чака, че след една-две години обстановката ще се усъвършенства. Страната към този момент е направила доста в това отношение, тъй че в действителност остава още малко ”, уточни Рот.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР