Европейският съюз трябва да работи и да търгува с Китай

...
Европейският съюз трябва да работи и да търгува с Китай
Коментари Харесай

Фон дер Лайен не иска ЕС да къса с Китай, а да намали рисковете

Европейският съюз би трябвало да работи и да търгува с Китай за чисти технологии и да упорства за равни условия, вместо да се стреми да се отдели от втората по величина стопанска система в света. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от " Ройтерс ".

В своя тирада по време на годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос тя уточни, че Китай е трансформирал стимулирането на нововъведенията и производството във връзка с чистите технологии в основен приоритет в своя петгодишен проект, преобладаващ в браншове като електрическите транспортни средства и слънчевите панели.

Но конкуренцията при net-zero би трябвало да се основава на равни условия, акцентира Фон дер Лайен. По нейни думи Пекин е насърчавал енергоемките компании да се реалокират в Китай с обещания за евтина сила, ниски разноски за труд и облекчена регулация.
 Финландският министър председател: Европа е прекомерно софтуерно подвластна от Китай
Финландският министър председател: Европа е прекомерно софтуерно подвластна от Китай

Тя напомни за зависимостта от съветската сила

Китай мощно субсидира своята промишленост и лимитира достъпа до своя пазар за компании от Европейски Съюз , акцентира тя.

" Все още ще би трябвало да работим и да търгуваме с Китай - изключително що се отнася до този преход. Така че би трябвало да се съсредоточим върху намаляването на рисковете, а не върху откъсването ", разясни шефът на Европейска комисия.

Това значи да се употребяват инструментите на Европейски Съюз за търговия и вътрешна защита, като да вземем за пример неотдавна въведеният правилник за задгранични дотации.

" Няма да се поколебаем да стартираме следствие, в случай че считаме, че нашите публични поръчки или други пазари са изкривени от сходни дотации ", увери Фон дер Лайен.
 Германската стопанска система става все по-зависима от Китай
Германската стопанска система става все по-зависима от Китай

Германските вложения в Китай за полугодието възлизат на 10 млрд, евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР