Европейският съюз трябва да помогне на Беларус с мигрантите, както

...
Европейският съюз трябва да помогне на Беларус с мигрантите, както
Коментари Харесай

Русия предложи на ЕС да плати на Лукашенко за мигрантите, Путин е "разтревожен"

Европейският съюз би трябвало да помогне на Беларус с мигрантите, както го прави за Турция. Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров по-рано през днешния ден, след нова ескалация при опити за взлом на полско-беларуската граница от мигранти.

Според първия посланик, представен от РИА " Новости " и, подписване на съглашения като това с Анкара - включващо даване на помощ, с цел да се грижи Турция за мигранти и довело до ангажимент за погашение на 6 милиарда евро като отплата.

Лавров отиде по-далеч и упрекна Запада за миграционната рецесия, защото страните от НАТО и Европейски Съюз изнасяли избрана, считана от тях за вярна визия за живота, и това тласнало доста хора към Стария континент.
Разликата сред рецесиите с Турция и Беларус е, че в тази ситуация на Минск рецесията стартира, откакто президентът Александър Лукашенко разгласи това лято, че повече няма да приема мигранти, влезнали в Европейски Съюз през границата на страната му, в отговор на наложени от Запада наказания. Европа смята, че хилядите от Азия и Африка, които пробват да влязат в Европейски Съюз, са докарани със самолети благодарение на режима.
Турция, назад, бе на пътя на мигрантите в разгара на близкоизточните рецесии, подтикнали стотици хиляди да търсят избавление и по-добър живот в Европа.

Путин и Лукашенко за границата

Междувременно Кремъл, че президентите на двете страни, Владимир Путин и Александър Лукашенко, са провели телефонен диалог, в който (според екипа на ) обстановката на границата е акцент. Путин и Лукашенко разискват тематиката ден преди Лавров да одобри беларуския първи посланик Владимир Макей в Москва.

" Жестоките дейности на полската страна по отношене на мирни хора " имали " изключително място в диалога ", като - съгласно Кремъл - " изключително безпокойствие извиква фактът на скупчване на границата на постоянни войски на Полша).

 Русия предложи на Европейски Съюз да заплати на Лукашенко за мигрантите, Путин е
© Reuters

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи по-рано през днешния ден, че страната му чака обстановката на беларуско-полската граница да не заплаши сигурността на Русия, а най-важното сега са животът и здравето на хората на границата.

След опити за всеобщо секване и офанзива на границата в региона на Гродно, Беларус, от полската и литовската страна оповестиха, че още военни ще бъдат изпратени по границата. Варшава ще се усили до 12 хиляди души броят на военните, Вилнюс - че се вкарва изключително състояние в засегнатите гранични региони.

Беларус в това време разгласи, че е извикал аташето по защитата на Полша поради обстановката на границата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР