Европейският съюз трябва да направи по-лесно присъединяването на нови страни,

...
Европейският съюз трябва да направи по-лесно присъединяването на нови страни,
Коментари Харесай

Шолц ще предложи на останалите страни от ЕС да направят разширяването му по-лесно

Европейският съюз би трябвало да направи по-лесно присъединението на нови страни , съобщи немският канцлер Олаф Шолц в изявление за ДПА.

Време е освен страните-кандидатки, само че самият Европейски съюз да се приготви за разширение на клуба, сподели Шолц.

Той акцентира нуждата от модернизиране на структурите и процеса на взимане на решения в Европейски Съюз. " Няма да бъде допустимо да се взема решение всичко, което през днешния ден се взема решение с единогласие, отново с единогласие в бъдеще ", сподели немският канцлер. Той съобщи, че се надява да изложи предложенията си на срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък и петък, на която ще бъдат разисквани кандидатурите на Грузия, Молдова и Украйна.

В изявлението Шолц прикани Русия да облекчи международната продоволствена рецесия, като помогне за обезпечаването на зърнените доставки от блокираните украински пристанища.

" Русия би трябвало да обезпечи безвреден превоз и в същото време да даде надеждни уверения, че няма да употребява коридора за инвазия ", сподели Шолц.

В четвъртък след среща с Шолц и други европейски водачи в Киев украинският президент Володимир Зеленски насочи рецензия към Русия, че провокира хранителна рецесия в елементи на Африка и Азия, като попречва с морската си обсада износа на зърно. От своя страна Русия твърди, че експортът е спрян поради минирането на морето и глобите.

Германският канцлер в изявлението си поддържа напъните на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за основаването на експортен кулоар, само че отхвърли да разяснява опцията за задача на Организация на обединените нации, която да обезпечи достъпа до украински пристанища като Одеса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР