Европейският съюз трябва да изразходва 360 млрд. евро годишно за

...
Европейският съюз трябва да изразходва 360 млрд. евро годишно за
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС трябва да произвежда 20% от микрочиповете в света

Европейският съюз би трябвало да изразходва 360 милиарда евро годишно за превръщане на енергийния си бранш и за прекосяване към зелена сила. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в речта си по време на виртуалната полемика " Програма Давос ".

" Европейският съюз би трябвало да влага в допълнение 360 милиарда евро всяка година в преобразуването на енергийната си система ", съобщи Фон дер Лайен, като акцентира, че тази сума може да бъде акумулирана единствено посредством съчетание на обществени и частни вложения.

Фон дер Лайен посочи, че с изключение на екологичния преход и нулевите въглеродни излъчвания до 2050 година, Европейски Съюз има намерение да направи огромен скок и в построяването на нова цифрова стопанска система. За тази цел си е сложила за цел да усили четирикратно производството на микрочипове в Европейски Съюз.

" До 2030 година 20% от международното произвеждане на микрочипове би трябвало да бъде концентрирано в Европейски Съюз. Дотогава международното произвеждане ще се удвои, тъй че приказваме за четирикратно нарастване на европейското произвеждане ", сподели Фон дер Лайен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР