Европейският съюз трябва да бъде подготвен да наложи още санкции ...

Европейският съюз трябва да бъде подготвен да наложи още санкции

Меркел настоява: Агресия на Русия срещу Украйна трябва да доведе до санкции на ЕС

Европейският съюз би трябвало да бъде квалифициран да наложи още наказания против Русия, в случай че позицията в и към Източна Украйна или на границата сред Беларус и Полша ескалира. Това немският канцлер Ангела Меркел, представена от " Ройтерс " .

Говорейки на взаимна конференция в Берлин с полския си сътрудник Матеуш Моравецки, отиващата си канцлерка настоя, че Европейски съюз би трябвало да бъде обединен по казусите за " потреблението като оръжие " на мигрантите от Беларус против Полша и разполагането на войски от Русия покрай границата с Украйна.

" Всяка по-нататъшна експанзия против суверенитета на Украйна би имала висока стойност " , акцентира Меркел и добави, че успокояването на позицията постоянно би трябвало да бъде предпочитаният вариант.

Тя изрази страдание , че съветският държавен глава Владимир Путин и съветският външен министър Сергей Лавров не са били подготвени да проведат до края на мандата ѝ още една политическа среща на високо ниво в нормандския формат." Това би било положителен сигнал, че всички страни са заинтригувани от решаване по украинския казус . Това, за жалост , не се случи " , означи Меркел.


Източник: fakti.bg