Европейският съюз трябва да бъде подготвен да наложи още санкции

...
Европейският съюз трябва да бъде подготвен да наложи още санкции
Коментари Харесай

Меркел настоява: Агресия на Русия срещу Украйна трябва да доведе до санкции на ЕС

Европейският съюз би трябвало да бъде квалифициран да наложи още наказания против Русия, в случай че обстановката в и към Източна Украйна или на границата сред Беларус и Полша ескалира. Това немският канцлер Ангела Меркел, представена от " Ройтерс ".

Говорейки на взаимна конференция в Берлин с полския си сътрудник Матеуш Моравецки, отиващата си канцлерка настоя, че Европейски Съюз би трябвало да бъде обединен по въпросите за " потреблението като оръжие " на мигрантите от Беларус против Полша и разполагането на войски от Русия покрай границата с Украйна.

" Всяка по-нататъшна експанзия против суверенитета на Украйна би имала висока цена ", акцентира Меркел и добави, че успокояването на обстановката постоянно би трябвало да бъде пожеланият вид.

Тя изрази страдание, че съветският президент Владимир Путин и съветският външен министър Сергей Лавров не са били подготвени да проведат до края на мандата ѝ още една политическа среща на високо ниво в нормандския формат.

" Това би било добър сигнал, че всички страни са заинтригувани от решение по украинския въпрос. Това, за жалост, не се случи ", означи Меркел.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР