Европейският съюз трябва да бъде по-ангажиран и да взима дейно

...
Европейският съюз трябва да бъде по-ангажиран и да взима дейно
Коментари Харесай

Румен Радев и Цвета Караянчева се срещнаха с външния министър на Ливан

Европейският съюз би трябвало да бъде по-ангажиран и да взима ефективно присъединяване в напъните за възобновяване на стабилността в Близкия Изток. Това е декларирал президентът Румен Радев на среща с министъра на външните работи и миграцията на Ливан Джебран Басил, който е на публично посещаване у нас, оповестиха от прессекретариата на президента.

Радев е отбелязал, че за тази цел е нужна поддръжка за стратегиите, ориентирани към подсилване на сигурността, стопанската система, възстановяване на обществената, просветителната и здравна система в страните от района, тъй че младежите да бъдат приобщени към решение на провокациите в своите страни.

Българският държавен глава е приветствал сформирането на новото ливанско държавно управление на националното единение и е изказал поддръжка за напъните на страната за подсилване на сигурността и поощряване на икономическия напредък освен в Ливан, само че и в района.

По думите на Румен Радев Ливан е положителен образец за религиозна и етническа приемливост в Близкия Изток.

Румен Радев е бил безапелационен, че миграционната рецесия е предизвикателство за цяла Европа и Европейски Съюз не трябва безучастно да следи процесите в района на Близкия Изток, а интензивно да насърчи посредством свои политики търсенето на ефикасни решения за справяне с аргументите за миграционните талази.

Ливан е измежду най-силно засегнатите страни от бежанските и миграционните процеси в района и следва да получи дейна поддръжка от страна на интернационалната общественост за справяне с този проблем, е позицията на президента.

На срещата е било разисквано и идното публично посещаване на българския държавен глава в Ливан по покана на неговия сътрудник президента Мишел Аун дружно с огромна бизнес делегация за следващо задълбочаване на двустранните стопански връзки, взаимните вложения и туризма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР