Европейският съюз трябва бързо да създаде нов орган, който да

...
Европейският съюз трябва бързо да създаде нов орган, който да
Коментари Харесай

ЕС замисля силен контрол над имамите и проповедите им

Европейският съюз би трябвало бързо да сътвори нов орган, който да управлява образованието на имами и да подсигурява, че техните послания към вярващите не способстват за разпространяването на " идеология на омразата ", съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, представен от Ройтерс.

Мишел сподели това ден преди присъединяване си във видеоконференция на тематика " Европейският отговор на тероризма ", която ще се организира по самодейност на френския президент Еманюел Макрон. В нея ще вземат участие и водачите на Австрия, Германия и Европейски Съюз.

" За да се борим с идеологията на омразата, имаме потребност допустимо най-скоро да създадем европейски институт за образование на имами в Европа ", съобщи Шарл Мишел в Туитър.

" Публикациите онлайн, възхваляващи тероризма, би трябвало бързо да бъдат отстранени. Не бива да има безотговорност за терористите и за тези, които ги възхваляват в интернет ", безапелационен бе европейският водач.

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц сподели през вчерашния ден, че отбраната на границите на Европейски Съюз би трябвало също да бъде част от европейския отговор на ислямистката опасност.

Той разясни, че Европейски Съюз би трябвало да създаде проект в три точки за отбрана на Европа от тероризма: битка с непознатите бойци; битка с политическия ислям, както и отбраната на външните граници на блока.

Под политически ислям Курц схваща разпространяването на радикални идеологии и злоба.

Ще преразгледат ли Шенген

Засилването на контрола по външните европейски граници, Шенгенския контракт и битката против омразата в интернет на европейско ниво - това ще са основните моменти, по които Европейски Съюз стартира да работи.

Миналата седмица президентът Макрон разгласи, че желае да удвои силите за надзор по френските граници и прикани за " радикално " " преразглеждане " на разпоредбите, които контролират Шенгенското пространство за свободно придвижване в Европа, като се има поради, че битката против противозаконната имиграция е част от битката против тероризма.

Заплашена ли е Европа

Европа претърпя два ислямистки атентата през последните 10 дни, които бяха осъществени от нападатели в австрийската столица Виена и във френския град Ница, напомня Ройтерс.

Миналия понеделник симпатизант на джихадистката формация " Ислямска страна " откри огън в центъра на Виена и умъртви четирима души. Това беше първата офанзива от този жанр от десетилетия в Австрия. Тя се вписа в подтекста на обновяване на джихадистките закани след повторното издание във Франция от сатиричния седмичник " Шарли ебдо " на карикатури на пророка Мохамед.

През октомври в Ница бе обезглавен учителят Самюел Пати във Франция.

Себастиан Курц прикани за обединен метод в Европейски Съюз по отношение на непознатите бойци, тъй като те са бомба с часовников механизъм, рискова за обществото. Той акцентира, че Европа ще съумее да обезпечи личната си сигурност единствено в случай че сама дефинира кой има право да влиза на нейна територия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР