Европейският съюз търси допълнителни доставки на газ от Нигерия, тъй

...
Европейският съюз търси допълнителни доставки на газ от Нигерия, тъй
Коментари Харесай

ЕС замества руския газ с доставки от Нигерия

Европейският съюз търси спомагателни доставки на газ от Нигерия, защото блокът се приготвя за евентуални съкращения на доставките от Русия, оповестява организация Ройтерс, представен от news.bg. Това съобщи Матю Болдуин, заместител общоприет шеф на енергийния отдел на Европейската комисия.

Болдуин приказва в Нигерия, където организира срещи с представители на най-големия производител на нефт в Африка тази седмица.

Беше му казано, че Нигерия усъвършенства сигурността в делтата на Нигер и възнамерява да отвори още веднъж газопровода Trans Niger след август, което ще докара до повече експорт на газ за Европа.

Европейски Съюз внася 14% от общите си доставки на полутечен природен газ от Нигерия и има капацитет количеството да се удвои, сподели Болдуин по телефона за Ройтерс.

Добивът на нефт и газ в Нигерия се лимитира от обири и вандализъм на тръбопроводи, оставяйки терминала на производителя на газ Nigeria LNG Ltd в Bonny Island да работи с 60% потенциал.

" Ако успеем да надхвърлим 80%, в този миг може да има спомагателен полутечен природен газ, който може да бъде разполагаем за спот товари, които да идват в Европа ", сподели Болдуин.

Европейската комисия разгласи в сряда, че страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да понижат потреблението на газ с 15% от август до март. Първоначално задачата ще бъде доброволна, само че ще стане наложителна, в случай че Комисията разгласи изключително състояние.

Миналата година Нигерия е изнесла 23 милиарда кубически метра газ за Европейски Съюз, само че цифрата понижава през годините. През 2018 година блокът купи 36 милиарда кубични метра LNG от Нигерия, сподели Болдуин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР