Европейският съюз смята да започне преговори за покупката на руската

...
Европейският съюз смята да започне преговори за покупката на руската
Коментари Харесай

Европейският съюз започва преговори за закупуване на Спутник V

 Европейският съюз счита да стартира договаряния за покупката на съветската ваксина " Спутник V ". Представител на съюза е декларирал, че с цел да стартират договаряния е належащо искане от четири европейски страни, предава " Ройтерс ". 

Според представителя няколко страни от Европейски Съюз обмислят опцията да стартират договаряния за покупката на имунизацията. Според разпоредбите на Съюза най-малко 4 страни би трябвало да изявят предпочитание за договорката, с цел да стартират договарянията. 

Унгария и Словакия към този момент купиха от съветския препарат.

На собствен ред Италия би трябвало да стане първата европейска страна, където производството на " Спутник V " ще стартира в сходство със съглашението, реализирано сред Adienne Pharma & Biotech и Руския фонд за директни вложения.

На 4 март Европейската организация по медикаментите разгласи началото на пореден обзор на имунизацията " Спутник V ". Регулаторът на Европейски Съюз съобщи, че по време на одита експертите ще оценят сходството на лекарството със стандартите на Европейски Съюз в региона на ефикасността, сигурността и качеството.

" Спутник V " е една от трите водещи ваксини против ковид в света по брой утвърждения, получени от държавните регулатори. Към днешна дата медикаментът е регистриран в 50 страни с общо население от над 1,3 милиарда души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР