Европейският съюз смята, че е необходимо да продължат дипломатическите контакти

...
Европейският съюз смята, че е необходимо да продължат дипломатическите контакти
Коментари Харесай

В ЕС смятат, че е необходимо да продължат контактите с Русия

Европейският съюз счита, че е належащо да продължат дипломатическите контакти с Русия, само че няма да се комментират вероятните нови наказания. Това заяви на брифинг в Брюксел представителят на висшия представител по външната политика на Европейски Съюз Петер Стано.

" Ние считаме президента на Русия Владимир Путин за повода за проблемите. Следователно, с цел да се реши казусът е належащо да продължат контактите с него. Европейският съюз счита, че е  належащо да се запазят каналите за дипломация открити толкоз дълго, колкото е допустимо ", е споделил той.

Петер Стано е удостоверил, че дружно с това Европейски Съюз е подготвен да форсира работата по нови наказания против Руската федерация, само че е отказал да разяснява тяхното допустимо наличие. Той е отбелязал, че редица страни в Европейски Съюз и висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел са предложили да се засилва процесът на въвеждане на наказания против Русия, мотивирайки това с новините за обстановката в украинското градче Буча.

" Еврокомисията приготвя предложенията за наказания, а по-късно Съветът на Европейски Съюз взема  решение за одобряването им. Ние обичайно не разясняваме ограниченията, които още не са гласувани ", е декларирал Петер Стано.

На 3 април от Министерството на защитата на Русия опровергаха обвиняванията от страна на Киев в убийството на мирни поданици в Буча. От ведомството декларират, че въоръжените сили на Руската федерация изцяло са напуснали Буча още на 30 март, а " свидетелствата за закононарушенията " са се появили едвам на четвъртия ден, когато в града са пристигнали сътрудниците на Службата за сигурност на Украйна. От съветското Министерство на отбрата  също по този начин са подчертали, че на 31 март кметът на Буча Анатолий Федорук в свое видеообръщение е удостоверил, че в града няма съветски военни, но  не е загатнал за разстреляни по улиците локални поданици.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР