Европейският съюз ще започне преговори за поръчка на 1,8 милиарда

...
Европейският съюз ще започне преговори за поръчка на 1,8 милиарда
Коментари Харесай

Брюксел започва преговори за 1,8 милиарда COVID ваксини от второ поколение

Европейският съюз ще стартира договаряния за поръчка на 1,8 милиарда спомагателни дози ваксина от " второ потомство " против. Те би трябвало да са ефикасни против бъдещи разновидности на ковид, а доставките им да започват още тази година. Това заяви през днешния ден за Франс прес източник от Европейската комисия.
Докато страните от Европейски Съюз са изправени пред доста закъснение на доставките от лабораториите, този нов контракт, подписан с един производител, ще включва " обвързване за доставка " с месечен график, а не както до момента тримесечен. Европейската комисия, която договаря от името на 27-те, желае да подписа контракт за сигурна покупка на 900 милиона дози, който включва опция за 900 милиона спомагателни дози, посочи източникът, потвърждавайки информация на вестник " Велт ", написа.
 Европейска комисия не се отхвърля от имунизационната си тактика Европейска комисия не се отхвърля от имунизационната си тактика
Европейската комисия не има намерение да се отхвърля от общата тактика за имунизациите против COVID-19 за Европейски Съюз след изказването на Германия, ч...
Тези ваксини, чиято доставка ще стартира от тази година и ще продължи през 2022 и 2023 година, се прибавят към 2,6 милиарда дози, които към този момент са поръчани от Европейски Съюз и които би трябвало да бъдат доставени на страните членки през тази и идната година. Целта е да се планува появяването на нови разновидности на ковид, против които сегашните ваксини може да се окаже, че не работят, а това ще наложи внедряването на ваксини от ново потомство, които ще са модифицирани. Тази поръчка се прави и с оглед всеобщо имунизиране на деца и подрастващи в целия Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР