Европейският съюз ще трябва да инвестира повече средства в отбрана

...
Европейският съюз ще трябва да инвестира повече средства в отбрана
Коментари Харесай

Брюксел: ЕС трябва да инвестира в автономия от САЩ и Китай

Европейският съюз ще би трябвало да влага повече средства в защита и технологии, с цел да реализира автономност , разгласи висшият представител на Общността за външната политика Жозеп Борел, представен от " Политико ".
 Борел удостовери: Европейски Съюз развива военна идея и автономност
Борел удостовери: Европейски Съюз развива военна идея и автономност

Ще организира независимо военни интервенции, когато не може да разчита на Съединени американски щати и НАТО

" Ако възнамерявате да бъдете самостоятелни, вие би трябвало да платите разноските си ", сподели той в изявление за Евронюз. " Ако желаеме да живеем под крилото на Съединени американски щати от военна позиция , несъмнено е по-евтино. Но също е несъмнено, че сте подвластни ", продължи Борел.

Топ дипломатът предизвести, че Европейски Съюз " несъмнено не прави задоволително за поддържане на нашия личен потенциал за дейности " що се отнася до развиването на 5G мрежите.
 Борел: Трябва да изградим мощна Европа
Борел: Трябва да изградим мощна Европа

Европейски Съюз би трябвало да откри Русия противник ли е или сътрудник и не би трябвало да предвожда антикитайски кръстоносен поход

Китай " знае съвършено, че софтуерното предимство е фундаментално за света ", означи Борел. " И те вършат всичко допустимо да го реализиран...И ние...рискуваме да изгубим, в случай че не влагаме задоволително в нововъведения, в развиване. Или в случай че разчитаме на технологиите, които другите ще ни дават ", счита той.

Относно връзките с Пекин, Борел означи: " Мисля, че и ма чувството в западния свят, че би трябвало да бъде възобновено несъмнено равнище на равнопоставеност в връзките с страна, която към момента се показва като разрастваща се страна ".

Според него комерсиалната война на Доналд Тръмп против Китай наподобява не е дала резултат.

" Ако задачата е била да се понижи комерсиалният недостиг, това не е реализирано ", счита висшият представител.

По отношение на въпроса дали Европейски Съюз може да наложи наказания на Турция поради дейностите на Анкара в Източното Средиземноморие, Борел отговори, че Европейски Съюз прави обзор на връзките с Турция , като някои страни не желаят да се постановат наказания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР