Европейският съюз ще си сътрудничи с Иран въпреки санкциите на

...
Европейският съюз ще си сътрудничи с Иран въпреки санкциите на
Коментари Харесай

От срещата на АСЕАН: ЕС ще си сътрудничи с Иран, въпреки санкциите на САЩ

Европейският съюз ще си сътрудничи с Иран макар глобите на Съединените щати. Вашингтон счита да ги възобнови от 6 август. Това няма да промени политиката на Брюксел, увери първият посланик на Евросъюза Федерика Могерини в Сингапур. В града-държава продължава форумът на външните министри от организацията АСЕАН, който е и поле за значими двустранни срещи.

 © Българска телеграфна агенция
По-малко от два месеца след срещата Тръмп-Ким Чен ун, Сингапур още веднъж може да стане хазаин на американско-севернокорейски диалози. Държавният секретар Майк Помпео е на срещата на Асоциацията на страните от югоизточна Азия или АСЕАН, както и севернокорейският външен министър. Помпео благодари за твърдата политика по отношение на Пхенян на фона на известията за произвеждане на ракети от режима на Ким.
Майк Помпео, държавен секретар на Съединени американски щати: Оценяваме напъните на АСЕАН за мир и непоклатимост в района и строгото използване на глобите против Северна Корея.
Също като Съединените щати, Европейският съюз и Китай са основни сътрудници на 10-те страни от АСЕАН. Те използваха форума за двустранни срещи, а нарасналите мита сред Китай и Съединените щати беше една от тематиките.

Ван И, външен министър на Китай: Искаме да решим паниките на двете страни посредством диалози въз основата на равнопоставеност. Майк Помпео съобщи, че не желае сегашните търкания да не престават.
Първият посланик на Евросъюза и китайският ѝ сътрудник увериха, че двете страни държат на нуклеарната договорка с Иран от 2015 та, без значение от отдръпването на Вашингтон от нея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР