Европейският съюз ще предостави допълнителна спешна подкрепа за пострадалите от

...
Европейският съюз ще предостави допълнителна спешна подкрепа за пострадалите от
Коментари Харесай

ЕС разширява помощта за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Европейският съюз ще даде спомагателна незабавна поддръжка за потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия , заяви Европейската комисия . Отбелязва се, че цената на отпуснатата филантропична помощ доближава 6,5 милиона евро и е измежду най-мащабните дейности по европейския механизъм за гражданска отбрана.

Утре еврокомисарят по ръководството на рецесии Янез Ленарчич ще посети засегнатите региони в Турция, се показва в известието. Европейска комисия добавя, че откакто в понеделник е получила първата молба за подпомагане от Турция, към този момент е осигурила три милиона евро незабавна помощ. Европейски Съюз е изпратил на място 31 екипа с над 1500 спасители, както и пет лекарски екипа. 

Германия, Литва и Словения са предложили да обезпечат одеяла, палатки и печки, откакто Анкара насочи ново искане за в допълнение подпомагане, прибавя комисията.

Европейска комисия разяснява, че отговорът на полученото през днешния ден от Дамаск искане за подпомагане от Европейски Съюз се съгласува с Организация на обединените нации .

Първоначално Европейска комисия отпуска 3,5 милиона евро незабавна филантропична помощ за Сирия за обезпечаване на достъп до заслон и вода, за търсене и избавяне на потърпевши.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР